Posted by on 19/04/2022

V letošnjem letu mineva 16. teden izgradnje kanalizacije na Zgornji Polskavi. Načrte izvajalcev gradbenih del podjetja Pondus nam je zaupal Robert Brezovnik in napovedal, da bodo do konca aprila končali z grobim asfaltiranjem.

V pričujočem tednu, od 18. do 22. aprila, so izvajalci del pri izgradnji kanalizacije na Zgornji Polskavi začrtali ureditev nivelacije jaška, ureditev tampona in pripravo za asfaltiranje na Gaberniški ulici. Pri čimer prosijo, da se zaščite na novo postavljenih pokrovov jaškov ne odstranjuje, prav tako pa tamkajšnje prebivalce naprošajo, da po pokrovih jaškov ne vozijo.

Načrtovali so tudi izvedbo kanalizacije na Hribarjevi ulici  z izkopom kanala, vgradnjo cevi in jaškov ter izvedbo hišnih priključkov. Enaka dela od srede, 20. aprila, naprej izvajajo na Gubčevi ulici. V tem tednu pa so napovedali tudi vgradnjo peska za fino nivelacijo in zaklinjanje pred asfaltiranjem na Javerniški ulici s povezovalnimi cestami. 

Asfaltiranje bo potekalo 25. in 26. aprila, že od 24. aprila pa velja popolna prepoved prometa. Z grobim asfaltiranjem naj bi zaključili do konca aprila.

Ob Mariborski ulici bodo v tem tednu uredili travnik in poskrbeli za rekultivacijo, za Levarsko ulico pa načrtujejo izgradnjo pločnika s postavitvijo robnikov in vgradnjo tampona.

 »Dela se izvajajo po napovedniku, v kolikor to dopuščajo vremenske razmere,« je sporočil Robert Brezovnik iz podjetja Pondus. 

Ines Kresnik

Posted in: Projekt

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*